فهرست مطالب

مجله دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد
سال پانزدهم شماره 3 (پیاپی 65، امرداد و شهریور 1392)

  • تاریخ انتشار: 1392/05/02
  • تعداد عناوین: 13
|
  • الهام حکیمی زاده، اعظم عسکری، علی شمسی زاده، محمدرضا رحمانی، رضا وزیری نژاد، فاطمه ایوبی، فاطمه امین، حسینعلی رضازاده، بهاره کمالی، محمد الله توکلی صفحات 1-8
    زمینه و هدف
    اسهال یکی از مشکلات بهداشتی در سراسر جهان و یکی از شایع ترین علل مرگ در کودکان است. در این پژوهش اثر عصاره درمنه کوهی (aucheri Artemisia) بر اسهال ایجاد شده توسط روغن کرچک مطالعه شده است.
    روش بررسی
    در این مطالعه تجربی 30 سر موش صحرایی نر به پنج گروه مساوی شامل گروه های دریافت کننده عصاره با دوزهای 50، 100 و 200 (mg/kg)، دیفنوکسیلات (mg/kg 5) و گروه شاهد یا حلال (سرم فیزیولوژی) تقسیم شدند. یک ساعت پس از خوراندن داروها یا حلال در حجم ml/kg 10، روغن کرچک به مقدار 2 میلی لیتر به هر حیوان از طریق یک کاتتر دهانی- معدی داده شد. سپس دفع حیوان جداگانه در قفس به مدت پنج ساعت مشاهده شد و کیفیت، تعداد دفعات و وزن مدفوع تعیین گردید. داده ها با استفاده از آزمون ANOVA و تست تعقیبی Tukey آنالیز شدند و 05/0P< به عنوان اختلاف معنی دار در نظر گرفته شد.
    یافته ها
    دیفنوکسیلات و دوزهای mg/kg 100 و mg/kg 200 درمنه، درصد کاهش وزن حیوانات، تعداد دفعات دفع و وزن کل مدفوع را کاهش دادند (05/0P<). همچنین دوز mg/kg 200 درمنه، محتوی آب مدفوع را در مقایسه با گروه شاهد کاهش داد (05/0P<).
    نتیجه گیری
    بر اساس نتایج این مطالعه، عصاره گیاه درمنه کوهی اثری شبیه به داروی دیفنوکسیلات بر کاهش علایم اسهال داشته و حجم آب دفع شده را نیز کاهش می دهد که با انجام تحقیقات بیشتر می تواند به عنوان داروی جدید در درمان اسهال مورد استفاده قرار گیرد.
    کلیدواژگان: اسهال، درمنه کوهی، موش صحرایی
  • ناهید بیژه، لیلا قره چلو صفحات 9-17
    زمینه و هدف
    هموسیستئین و مقاومت به انسولین از جمله فاکتورهای خطر ساز مهم قلبی عروقی هستند و سطوح هموسیستئین می تواند بوسیله انسولین کاهش و بواسطه شرایط مقاومت انسولینی افزایش یابد. هدف از انجام این تحقیق تعیین سطوح سرمی هموسیستئین و مقاومت به انسولین و بررسی ارتباط آنها با یکدیگر پس از یک جلسه تمرین مقاومتی دایره ای در زنان دارای اضافه وزن بود.
    روش بررسی
    آزمودنی های این مطالعه کارآزمایی بالینی، زنان غیرفعال 40-30 ساله بودند که به صورت تصادفی به دو گروه تجربی (12 نفر) و گروه کنترل (9 نفر) تقسیم شدند. برنامه تمرین در گروه تجربی شامل 9 ایستگاه بود که با 40% یک تکرار بیشینه هر آزمودنی، بصورت دایره ای انجام شد. پس از 12 ساعت ناشتایی، سطوح خونی هموسیستئین، انسولین و قند، 30 دقیقه قبل و بلافاصله بعد از تمرین در هر دو گروه اندازه گیری شدند. برای مقایسه داده های پیش آزمون و پس آزمون در دو گروه از آزمون tوابسته و در بین گروه ها از آزمون t مستقل و از آزمون ضریب همبستگی پیرسون برای بررسی ارتباط هموسیستئین و مقاومت به انسولین استفاده گردید.
    یافته ها
    تجزیه و تحلیل یافته ها افزایش معنی دار سطوح هموسیستئین، گلوکز و انسولین سرم و مقاومت به انسولین را پس از تمرین نسبت به قبل از آن، در گروه تجربی نشان داد (05/0P<)، که این تغییرات نسبت به گروه کنترل نیز معنادار بود (05/0P<). نتایج ضریب همبستگی ارتباط آماری معناداری را بین هموسیستئین و مقاومت به انسولین نشان نداد.
    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج حاصل از یک جلسه تمرین مقاومتی دایره ای که باعث افزایش سطوح هموسیستئین و مقاومت به انسولین سرم در زنان دارای اضافه وزن شد، می توان احتمال داد که این تمرینات در دراز مدت می توانند خطر ابتلا به بیماری های قلبی-عروقی را افزایش دهند.
    کلیدواژگان: بیماری های قلبی - عروقی، هموسیستئین، مقاومت به انسولین
  • محمدحسین بخشایی، محمود کرباسفروشان، مهدی صنعت کار، ناهید منوچهریان، نفیسه اسماعیلی، محمد صادق صنیع جهرمی، جیران زبردست صفحات 18-25
    زمینه و هدف
    یکی از روش های موثر در کاهش بروز افت فشارخون، بی حسی نخاعی با دوز کم ماده بی حسی موضعی است. هدف این مطالعه مقایسه افت فشارخون و سایر عوارض بی حسی نخاعی دوز کم بوپیواکایین و سوفنتانیل با دوز معمول بوپیواکایین به صورت منفرد در جراحی اندام تحتانی بود.
    روش بررسی
    این مطالعه که از نوع کارآزمایی بالینی تصادفی است شامل 150 بیمار بود که در سال های 1388 و 1389 تحت جراحی اندام تحتانی قرار گرفتند. بیماران بطور تصادفی به دو گروه مورد شامل 75 نفر بیمار که با 5/7 میلی گرم بوپیواکایین 5/0 درصد به همراه 5 میکروگرم سوفنتانیل و گروه شاهد شامل 75 نفر بیمار که با 15 میلی گرم بوپیواکایین تحت بی حسی نخاعی قرار گرفتند، تقسیم شدند. فاکتورهای مرتبط با بی حسی نخاعی از قبیل تغییرات فشار خون، بلوک حسی، درد و خارش در حین و بعد از بی حسی نخاعی ثبت و اندازه گیری شدند. داده ها با استفاده از آزمون های آماری کای دو، تی و فیشر مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
    یافته ها
    دو گروه از نظر متغیرهای زمینه ای با یکدیگر تفاوتی نداشتند. افت فشار خون اکثرا طی 10 دقیقه اول بی حسی نخاعی و بطور قابل توجهی در گروه شاهد رخ داد و بنابراین در این گروه بیشتر نیاز به استفاده از کاتکول آمین ها شد. تغییرات فشارخون سیستولیک در دقایق 3-1، 5-3 و 10-5 (01/0P=) و تغییرات فشارخون سیستولیک در دقایق 3-1، 10-5 و 15-10 (05/0P<) و ماکزیمم بلوک حرکتی بین دو گروه شاهد و مورد معنی دار بود (05/0P<). همچنین تغییرات فشارخون میانگین در دقایق 3-1، 10-5 و 15-10 بین دو گروه معنی دار مشاهده شد (01/0P<). تهوع و نیاز به تزریق کاتکول آمین در گروه شاهد بیشتر از گروه مورد (01/0P<) و میزان بروز خارش در گروه مورد بیشتر از گروه شاهد مشاهده شد (05/0P<).
    نتیجه گیری
    نتایج این مطالعه نشان می دهد که بی حسی نخاعی با دوز کم بوپیواکایین و مخدر نسبت به دوز معمول بوپیواکایین به تنهایی، اثر ضددردی کافی و مناسبی دارد و افت فشارخون و نیاز به مصرف کاتکول آمین ها را کاهش می دهد. بنابراین پیشنهاد می شود در اعمال جراحی اندام تحتانی بی حسی نخاعی با دوز کم بوپیوکائین و سوفنتانیل مورد استفاده قرار گیرد.
    کلیدواژگان: بی حسی نخاعی، جراحی اندام تحتانی، فشارخون، آریتمی
  • فرزاد رجایی، مریم مقدم شاد، زیور صالحی صفحات 26-32
    زمینه و هدف
    گزارشات ضد و نقیضی از مسمومیت و حتی مرگ به دنبال مصرف بیش از حد آمیگدالین به عنوان یک داروی ضد سرطان وجود دارد. در مطالعه حاضر اثرات آمیگدالین بر ساختار مورفولوژیک قشر مخچه موش سوری بررسی شد.
    روش بررسی
    در این مطالعه تجربی، 32 سر موش سفید کوچک آزمایشگاهی به صورت تصادفی به 4 گروه تقسیم شدند. در گروه شاهد، به موش ها سالین نرمال تزریق گردید در حالی که به 3 گروه دیگر، آمیگدالین با دوز 10، 25 و 50 میلی گرم به ازای هر کیلوگرم وزن بدن به مدت 30 روز به صورت درون صفاقی تزریق گردید. سه روز بعد از آخرین تزریق آمیگدالین، حیوانات بیهوش شدند و پس از تهیه لام های میکروسکوپی، تعداد و ارتفاع سلول های پورکنژ و ضخامت لایه های قشر مخچه در گروه ها تعیین شد. داده ها توسط نرم افزار آماری SPSS و با استفاده از آزمون های آماری آنالیز واریانس، کروسکال والیس و تست تعقیبی دان تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    اندازه سلول های پورکنژ، ضخامت لایه های گرانولر و مولکولار مخچه در هیچ یک از گروه ها اختلاف معنی داری را نشان نداد (05/0P>)، ولی تعداد سلول های پورکنژ فقط در گروه آمیگدالین 10 (34/0 ± 9) نسبت به گروه شاهد (34/0 ± 11) و گروه آمیگدالین 25 (44/0 ± 11) نسبت به گروه آمیگدالین 10 (34/0 ± 9) تفاوت معنی داری را نشان دادند (05/0>P).
    نتیجه گیری
    نتایج این مطالعه نشان داد که تزریق آمیگدالین با غلظت mg/ml10 می تواند با کاهش تعداد سلول های پورکنژ باعث اثرات منفی در ساختار قشر مخچه موش سوری شود.
    کلیدواژگان: آمیگدالین، سلول های پورکنژ، کورتکس، مخچه، موش سوری
  • محمد قنبری طلب، علی قنبری، فاطمه طهماسبی کهیانی، مریم نادری لردجانی صفحات 33-39
    زمینه و هدف
    ویژگی ها و شرایط نامساعد رشد عاطفی و هیجانی نوجوانان و جوانان می تواند زمینه ساز گرایش به اعتیاد باشد. این پژوهش با هدف بررسی رابطه هوش هیجانی با استعداد اعتیاد دانش آموزان انجام شده است.
    روش بررسی
    در این پژوهش توصیفی- تحلیلی که جامعه آماری آن را تمامی دانش آموزان پسر دوره پیش دانشگاهی شهرستان شهرکرد در سال تحصیلی 90-89 تشکیل می دادند تعداد 112 نفر با استفاده از روش نمونه گیری خوشه ایمرحله ای به عنوان نمونه آماری انتخاب شدند. ابزار پژوهش شامل پرسشنامه هوش هیجانی بار-آن و سنجش استعداد اعتیاد (APS test) بود. داده ها با استفاده از ضریب همبستگی پیرسون و رگرسیون تجزیه و تحلیل گردیدند.
    یافته ها
    نتایج نشان داد بین مولفه های درک هیجانی (دانش آموزان شهر و روستا هر دو 37/0-=r، 05/0>P)، نظم جویی هیجانی (دانش آموزان شهر 63/0-=r، 01/0>P، دانش آموزان روستا 60/0-=r، 01/0>P) و بکارگیری هیجانی (دانش آموزان شهر و روستا به ترتیب 49/0-=r، 01/0>P و 0.51-=r، 01/0>P) با استعداد اعتیاد رابطه منفی و معنی داری وجود دارد. مولفه های اداراک و نظم جویی هیجانی قدرت پیش بینی استعداد اعتیاد را نشان دادند (01/0>P).
    نتیجه گیری
    با توجه به یافته های پژوهش حاضر، نقصان هوش هیجانی یکی ازعوامل موثر در گرایش دانش آموزان به مصرف مواد مخدر می باشد، براین اساس آموزش هوش هیجانی به دانش آموزان ضروری می باشد.
    کلیدواژگان: اعتیاد پذیری، پیش دانشگاهی، هوش هیجانی
  • مختار مختاری، اسفندیار شریفی، مریم شاه امیر طباطبایی صفحات 40-47
    زمینه و هدف
    دیابت یکی از شایع ترین بیماری های متابولیک در سراسر جهان است که با تغییرات پاتولوژیکی زیادی در ارتباط است. در این تحقیق تاثیر عصاره آبی-الکلی دانه خرنوب (Ceratonia siliqua L.) بر فاکتورهای عملکردی کبد بعد از تزریق استرپتوزتوسین بررسی شد.
    روش بررسی
    در این مطالعه تجربی 56 سر موش صحرایی نر بالغ از نژاد ویستار با وزن تقریبی 220-210 گرم استفاده شد که به طور تصادفی به 7 گروه هشت تایی تقسیم شدند، گروه کنترل بدون هیچ گونه تیمار دارویی، گروه شاهد که روزانه فقط آب مقطردریافت نمودند، گروه کنترل تیمار شده با عصاره آبی-الکلی دانه خرنوب به میزان mg/kg600، گروه کنترل دیابتی که فقط استرپتوزتوسین دریافت کردند و گروهای تجربی 1 و 2 و 3 که علاوه بر دیابتی شدن به ترتیب روزانه مقادیر 150 و 300 و 600 میلیگرم بر کیلوگرم عصاره آبی-الکلی دانه خرنوب را به صورت گاواژ، به مدت 16 روز دریافت کردند. در پایان دوره آزمایش از همه گروه ها نمونه خونی تهیه گردید و میزان آنزیم های آلانین آمینوترانسفراز، آسپارتات آمینوترانسفراز، آلکالین فسفاتاز، پروتئین توتال و آلبومین اندازه گیری شد. داده ها با استفاده از آزمون های آماری آنالیز واریانس یک طرفه و تست تعقیبی LSD تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    میزان آنزیم های آسپارتات آمینوترانسفراز، آلانین ترانسفراز و آلکالین فسفاتاز در گروه های تجربی 1 و 2 و 3 نسبت به گروه کنترل دیابتی کاهش معنی داری نشان دادند (05/0P<). افزایش میزان پروتئین توتال تنها در گروه تجربی 3 نسبت به گروه کنترل دیابتی معنی دار بود (05/0P<). میزان آلبومین در گروه های تجربی 1، 2 و 3 نسبت به گروه شاهد دیابتی نیز افزایش معنی داری نشان داد (05/0P<).
    نتیجه گیری
    بر اساس نتایج این مطالعه عصاره آبی –الکلی دانه خرنوب با کاهش آسیب کبدی ناشی از دیابت می تواند در رژیم غذایی بیماران دیابتی مورد استفاده قرار گیرد.
    کلیدواژگان: دانه خرنوب، دیابت، کبد، موش صحرایی
  • محمود رفیعیان کوپایی، صدیقه عسگری، شبنم حاجیان، شهلا روزبهانی صفحات 48-55
    زمینه و هدف
    دیابت یک ناهنجاری سوخت و سازی است که با هیپرگلایسمی ناشی از نقص در ترشح انسولین، نقص در عملکرد انسولین یا هر دو ایجاد می شود. هدف از انجام این مطالعه بررسی اثرات موسیلاژ استخراج شده از غلاف میوه بامیه (Hibiscus esculentus) بر پیشگیری از افزایش گلوکز ناشتا و پروفایل چربی سرم موش های صحرایی دیابتی شده با استرپتوزوتوسین می باشد.
    روش بررسی
    در این مطالعه تجربی از 30 سر موش صحرایی نر بالغ نژاد ویستار استفاده شد. موش ها به طور تصادفی در 3 گروه 10 تایی شامل گروه شاهد سالم، شاهد دیابتی و تیمار با موسیلاژ تقسیم شدند. پس از تهیه و تایید گونه گیاه بامیه، استخراج موسیلاژ از غلاف سبز رنگ میوه توسط دستگاه تبخیر در خلا انجام شد. گروه تیمار روزانه به مدت دو هفته به میزان g/kgbw 2 موسیلاژ استخراج شده از گیاه بامیه دریافت کردند و پس از تزریق درون صفاقی استرپتوزوتوسین به میزان mg/kgbw 60 دیابتی شدند. پس از محرز شدن دیابت، حیوانات به مدت 3 هفته به همان میزان موسیلاژ را به صورت روزانه از طریق گاواژ دریافت نمودند. قبل از القای دیابت و در انتهای مدت آزمایش از تمامی حیوانات خونگیری به عمل آمد و فاکتورهای مورد نظر بررسی شدند. داده ها توسط نرم افزار SPSS و با استفاده از آزمون های آماری ویلکاکسون، فریدمن، کروس کال والیس و آنالیز واریانس تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    نتایج حاکی از افزایش معنی دار میزان گلوکز، لیپوپروتئین با چگالی پایین و تری گلیسیرید در موش های دیابتی نسبت به سایر گروه ها بود (05/0>P). مصرف موسیلاژ سبب کاهش معنی دار گلوکز، تری گلیسیرید، کلسترول، لیپوپروتئین با چگالی بالا و لیپوپروتئین با چگالی پایین در موش های دیابتی شد (05/0>P).
    نتیجه گیری
    بر اساس نتایج این مطالعه موسیلاژ گیاه بامیه می تواند در پیشگیری از عوارض هیپرلیپیدمیک و هیپرگلایسمیک ناشی از دیابت شیرین موثر می باشد.
    کلیدواژگان: دیابت، استرپتوزوتوسین، موسیلاژ، گیاه بامیه
  • مسعود نیک فرجام، محمدرضا نورمحمدی، الهام مردان پور شهرکردی، صفرعلی اسماعیلی وردنجانی، علی حسن پور دهکردی صفحات 56-63
    زمینه و هدف
    اصطلاح هوش هیجانی به منظور بیان کیفیت و درک احساسات افراد، همدردی و توانایی اداره ی مطلوب خلق و خو بکار برده می شود. از آنجا که اثرات مفید روزه داری در ماه رمضان بر ابعاد روانی انسان هر روز بیش از پیش مشخص می شود، هدف از این مطالعه تعیین تاثیرات روزه داری بر میزان هوش هیجانی و مولفه های آن می باشد.
    روش بررسی
    مطالعه حاضر در زمره تحقیقات کوهورت خود کنترلی از نوع آینده نگر است که در ماه رمضان 1389 با شرکت 32 نفر از طلاب مرد روزه دار حوزه علمیه شهرستان شهرکرد و به روش داوطلبانه در دسترس انجام گرفت. مقادیر هوش هیجانی با 15 خرده مقیاس توسط پرسشنامه بار-ان (Bar-On) در 3 مرحله (یک هفته قبل، پایان و یک ماه پس از ماه رمضان) اندازه گیری و با استفاده از آزمون آماری آنالیز واریانس سنجش تکرار شده، تحلیل مقایسه های چندگانه انجام گردید.
    یافته ها
    مطابق نتایج میانگین هوش هیجانی در 3 مرحله متفاوت (001/0>P) و بیشترین مقدار آن در مرحله دوم (پایان ماه رمضان) مشاهده گردید (51/8 ± 59/125). به جز در مورد خرده مقیاس استقلال در سایر مولفه ها، تفاوت معنی داری بین 3 مرحله انجام آزمون وجود داشت (05/0>P) و مولفه های خودشناسی، کنترل تکانش، مسئولیت پذیری و همدلی در مرحله دوم افزایش یافتند.
    نتیجه گیری
    بر اساس نتایج این مطالعه روزه داری می تواند یکی از عوامل تاثیر گذار در میزان هوش هیجانی در روزه داران باشد ولی با این حال نتیجه گیری دقیق درباره ی رابطه بین روزه داری و هوش هیجانی و شناخت و آگاهی از فرآیندهای زیربنایی تاثیرگذار بر این رابطه مستلزم انجام تحقیقات بیشتر است
    کلیدواژگان: روزه داری، ماه رمضان، هوش هیجانی
  • سارا خرمی، فرح فرخی، امیر توکمه چی، رعنا نوروزی صفحات 64-73
    زمینه و هدف
    تزریق مواد ضد اکسیدانی به تخمدان موش، سبب کاهش میزان تخمک گذاری می گردد. ویتامین E به عنوان یک آنتی اکسیدان قوی، مهارکننده گونه های اکسیژن فعال می باشد و پنتوکسی فیلین جریان خون مویرگی و اکسیژناسیون بافتی را بهبود می بخشد. این مطالعه با هدف بررسی اثرات این دو ترکیب بر رشد فولیکول های تخمدانی موش طراحی و اجرا شده است.
    روش بررسی
    در این مطالعه تجربی 32 سر موش ماده بالغ به 4 گروه شامل گروه شاهد (سرم فیزیولوژی تزریقی)، گروه ویتامین E (mg/kg 100 به صورت داخل عضلانی و روزانه)، گروه پنتوکسی فیلین (mg/kg 50 به صورت خوراکی و روزانه) و گروه ترکیب پنتوکسی فیلین و ویتامین E (با همان غلظت) تقسیم شدند. بعد از 28 روز تیمار، موش ها را بیهوش و پس از جدا نمودن تخمدان ها و رنگ آمیزی با هماتوکسیلین- ائوزین و سودان بلک با میکروسکوپ نوری مطالعه گردیدند. داده ها با استفاده از آزمون های آماری آنالیز واریانس یک طرفه و تست تعقیبی توکی و کروسکال- والیس تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    تعداد اجسام زرد، تعداد فولیکول های مقدماتی و تعداد فولیکول های گراف در گروه های تجربی نسبت به گروه شاهد کاهش معناداری را نشان داد (05/0>P). همچنین به طور معنی داری تعداد فولیکول های آترتیک در گروه های تجربی نسبت به گروه شاهد افزایش یافت (05/0>P).
    نتیجه گیری
    بر اساس نتایج این مطالعه ویتامین E و پنتوکسی فیلین که هر دو دارای خاصیت آنتی اکسیدانی هستند بر بلوغ فولیکول های تخمدانی تاثیر منفی می گذارند.
    کلیدواژگان: پنتوکسی فیلین، فولیکول های تخمدانی، موش صحرایی، ویتامین E
  • مسعود گلپایگانی، صبا مهتابی، شهناز شهرجردی، رحمت حیدرپور صفحات 74-81
    زمینه و هدف
    یکی از مسائل مهم در حیطه حرکات اصلاحی، اندازه گیری قوس های ستون فقرات به ویژه کیفوز و لوردوز است، یکی از این ابزارها، دستگاه ارزیاب فورمتریک 4 بعدی است که وسیله ای دقیق و بدون خطر اشعه می باشد. هدف از این پژوهش توصیفی، بررسی میزان روایی و پایایی دستگاه ارزیاب ستون فقرات در اندازه گیری ناهنجاری های کیفوز و لوردوز می باشد.
    روش بررسی
    در این پژوهش که جامعه آماری آن را کلیه بیماران مراجعه کننده به متخصصان ارتوپد و مغز و اعصاب شهرستان اراک تشکیل می دادند 27 نفر خانم به روش در دسترس به عنوان نمونه انتخاب شدند. از ضریب همبستگی درون طبقه ای درون گروهی (Intraclass correlation coefficient=ICC) برای بررسی پایایی درونگرای دستگاه و برای تعیین روایی دستگاه از ضریب همبستگی پیرسون استفاده گردید. تمامی تجزیه و تحلیل های آماری توسط نرم افزار SPSS و در سطح معنی داری 05/0 α= مورد بررسی قرار گرفت.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که روایی دستگاه ارزیاب در اندازه گیری زوایای کیفوز ICT-ITL، VP–ITL، VP– T12 در مقایسه با رادیوگرافی به ترتیب همبستگی ای برابر با 712/0، 771/0 و 745/0 (05/0>P) و پایایی درونگرای بدست آمده (ICC) برابر با 966/0، 947/0 و 887/0 (001/0>P) بوده است. همچنین بررسی روایی دستگاه ارزیاب در اندازه گیری زوایای لوردوز ITL-ILS، ITL-DM، T12-DM در مقایسه با رادیوگرافی، میزان همبستگی به ترتیب 713/0، 734/0 و 458/0 (05/0>P) و پایایی درونگرای دستگاه (ICC)، 923/0، 884/0، 896/0 (001/0>P) بوده است.
    نتیجه گیری
    بر اساس نتایج این مطالعه، دستگاه فورمتریک در اندازه گیری عارضه های کیفوز و لوردوز، روایی و پایایی درونگرای خوبی دارد، از این رو می توان گفت دستگاه ارزیاب برای اندازه گیری این ناهنجاری ها، ابزاری روا و پایا است و جایگزینی مناسب برای رادیوگرافی می باشد.
    کلیدواژگان: پایایی، فورمتریک 4 بعدی، روایی، کیفوز، لوردوز
  • ابراهیم پوریامفرد، سارا حسینی طهماسبی، سمیه کاویانی صفحات 82-88
    زمینه و هدف
    درک حین عمل یکی از عوارض ناخوشایند بیهوشی است که به دلیل عوارض روانی و فیزیولوژیک، تلاش در جهت کاهش آن ضروری است. این مطالعه برای یافتن میزان تاثیر میدازولام در کاهش این عارضه در بیماران تحت جراحی با بیهوشی عمومی انجام گرفت.
    روش بررسی
    این مطالعه از نوع کارآزمایی بالینی دو سوکور بود. 154 بیمار کاندید جراحی الکتیو در محدوده سنی 45-15 سال و کلاس یک و دو طبقه بندی ASA، با طول متوسط عمل یک ساعت، بدون ذکر هر گونه مشکل شنوایی، سابقه بیماری اعصاب، اعتیاد یا مصرف داروی موثر بر اعصاب و روان به روش تصادفی در دو گروه دریافت کننده ی 5/2 میلی گرم میدازولام وریدی، 15 دقیقه قبل از ورود به اتاق عمل برای بیهوشی عمومی و گروه شاهد مورد مطالعه قرار گرفتند. متغیرهای مطالعه از قبیل علایم بیداری، نیاز به مسکن اضافی، افزایش عمق بیهوشی و علایم بعد از عمل جمع آوری شدند. داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS و با استفاده از آزمون آماری کای اسکوئر تجزیه و تحلیل شدند.
    مقایسه علایم بیداری حین عمل شامل اشک ریزش، نیاز به مسکن اضافی، افزایش عمق بیهوشی و علایم بعد از عمل از نظر احساس آرامش در ریکاوری در گروه میدازولام به صورت معنی دار کمتر از گروه کنترل بود (05/0>P).
    نتیجه گیری
    با توجه به یافته های این مطالعه به نظر می رسد میدازولام، برای پره مدیکاسیون به منظور کاهش عوارض ناشی از درک حین بیهوشی عمومی موثر باشد.
    کلیدواژگان: آگاهی، بیهوشی عمومی، میدازولام
  • نفیسه کریمی، بهناز صفار *، کامران قائدی، محسن مبینی دهکردی صفحات 89-97
    زمینه و هدف

    دیفنسین‎ها یکی از بزرگ‎ترین خانواده‎ی پپتید‎های ضد میکروب می‎باشند که به واسطه‎ی فعالیت بر علیه باکتری ها، قارچ‎ها و بسیاری از ویروس‎ها به عنوان آنتی‎بیوتیک‎های نسل جدید منفعت بسیاری دارند. هدف از این مطالعه بهینه سازی بیان، تخلیص و بررسی خاصیت ضد میکروبی پروتئین بتا دیفنسین 2 نوتروفیل‎های گاو (BNBD2) بوده است.

    روش بررسی

    در این مطالعه‎ی تجربی-آزمایشگاهی باکتری اشرشیاکلی B L21(DE3) حامل وکتور pET-32a(+) که ژن BNBD2 در آن همسانه سازی شده بود جهت مطالعات مورد استفاده قرار گرفت. بیان پروتئین BNBD2 با تغییر در پارامترهای دانسیته‎ی سلولی، دمای رشد، مدت زمان القاء با استفاده از سیستم الکتروفورز عمودی (SDS-PAGE) و تست برادفورد به صورت کمی و کیفی بررسی گردید. مراحل تخلیص پروتئین نوترکیب با کمک روش شیمیایی شکافت در جایگاه فرمیک اسید و عبور از سانتریکون و اثر ضد باکتری پروتئین تخلیص شده بر چند نمونه‎ی باکتریایی گرم مثبت و گرم منفی مورد بررسی قرار گرفت.

    یافته ها

    با استفاده از محیط کشت Luria–Bertani، شروع القاء در جذب نوری 8/0 در طول موج 600 نانومتر، غلظت یک میلی مولار ماده‎ی القاء کننده‎ی IPTG، دمای رشد 30 درجه و مدت زمان 4 ساعت پس از القاء بیشترین میزان بیان پروتئین به دست آمد. پروتئین نوترکیب با استفاده از شکافت در جایگاه فرمیک اسید و عبور از سانتریکون تخلیص گردید. نتایج آزمایش وسترن بلاتینگ نیز نشان داد که پروتئین نوترکیب به طور اختصاصی به آنتی‎بادی mouse anti-(His)6 peroxidase متصل می‎گردد. تشکیل هاله‎ی عدم رشد در محیط‎های کشت مولر هینتون آگار حاوی کشت سطحی باکتری های مورد آزمایش خاصیت ضد باکتری این پروتئین را نشان داد.

    نتیجه گیری

    با توجه به خاصیت ضد میکروبی پروتئین BNBD2و امکان بیان پروتئین در باکتری E. coli می توان به تولید انبوه این پروتئین نوترکیب اقدام نمود.

    کلیدواژگان: بهینه سازی، بیان، تخلیص، پپتیدهای ضد میکروب، شکافت شیمیایی، بتا دیفنسین 2
  • نجمه کفاش فرخد، مجید اسدی سامانی، برزو خالدی فر صفحات 98-108
    زمینه و هدف
    جاشیر با نام علمی Prangos ferulacea (L.) Lindl. گیاهی دارویی و بومی نواحی جنوبی ایران است که در طب سنتی در درمان بسیاری از اختلالات مورد استفاده بوده و تحقیقات متعددی در جهت شناسایی ترکیبات گیاهی و خواص درمانی آن انجام گرفته است. این مطالعه مروری با هدف بررسی خواص فارماکولوژیکی، توصیف و پیشنهاد عوامل فعال فارماکولوژیکی موجود در آن و نیز بیان مکانیسم های احتمالی اثربخشی آنها جهت استفاده در تحقیقات پزشکی و دارویی آینده انجام شده است.
    روش بررسی
    اطلاعات این مطالعه مروری با جستجوی کلید واژگان Prangos ferulacea، P. ferulacea و Prangos در کتب و مقالات علمی منتشر شده در بانک های اطلاعاتی همچونWeb of Science، Science Direct، Scopus، EBSCO، Iran medex و Pubmed بدست آمده است.
    یافته ها
    از جاشیر در پزشکی سنتی در تسکین درد، التهاب، بهبود دیابت و به کارگیری علیه میکروارگانیسم های مختلف از جمله باکتری ها و قارچ ها استفاده شده است و بخش های هوایی آن دارای ارزش علوفه ای زیادی هستند. ترکیبات اصلی اسانس گیاه جاشیر، ترکیبات مونوترپنی بویژه آلفا و بتا- پینن می باشند و حضور مونوترپن ها، سزکوئی ترپن ها، کومارین ها، فلاونوئیدها، تانین ها، ساپونین ها، آلکالوییدها، ترپنوئیدها و به ویژه آنتی اکسیدان ها در این گیاه، عامل خواص ضد اکسیدانی، ضد دیابتی، ضد میکروبی، ضد ویروسی، ضد دردی، ضد اسپاسمی و اثر گیاه بر سقط جنین بوده است که در تحقیقات آزمایشگاهی به اثبات رسیده است.
    نتیجه گیری
    کاربردهای سنتی گیاه جاشیر در درمان بسیاری از بیماری ها و وجود ترکیبات گیاهی و دارویی ارزشمند در این گیاه می تواند زمینه ای را برای کشف داروهای با منشا گیاهی در تولید آنتی بیوتیک ها، مسکن ها و داروهای درمان دیابت به وجود آورد و کلیدهایی را در انجام کارآزمایی های بالینی در اختیار دانشمندان قرار دهد.
    کلیدواژگان: اثرات فارماکولوژی، ترکیبات، طب سنتی، گیاه جاشیر
|
  • Elham Hakimizadeh, Azam Askary, Ali Shamsizadeh, Mohammadreza Rahmani, Reza Vazirinejad, Fatemeh Ayoobi, Fatemeh Amin, Hosinali Rezazadeh, Bahareh Kamali, Mohammad Allahtavakoli Pages 1-8
    Background And Aims
    Diarrhea is one of the worldwide health problems and also one of the most common causes of children’s death. In this study the effect of Artemisia aucheri on castor oil-induced diarrhea was investigated.
    Methods
    In this experimental study 30 male rats were randomly divided into 5 groups as flowing: group receiving. Artemisia aucheri in doses of 50, 100 and 200 mg/kg, Diphenoxylate 5 mg/kg; and control group solvent (Physiology cerum). One hour after drugs orally receiving or (normal saline 10 ml/kg), each animal was given castor oil (2 ml/rat) by an oro-gastric catheter. Then the rat's defection was placed in to a separate cage and observed for 5 h to determine fecal quality, frequency, and weight. Data were analyzed useing one-way ANOVA and Tukey tests and P<0.05 was considered as significant difference.
    Results
    Artemisia aucheri in doses of 100 and 200 and Diphenoxylate attenuated showed the weight loss percentage, frequency and weight of stool (P<0.01). Artemisia aucheri 200 also decreased water content of stool (P<0.05), compare with control group.
    Conclusions
    Extract of Artemisia aucheri plant has the same effects as Diphenoxylate has on attenuating castor oil - induced diarrhea symptoms and it also reduce fecal water content. With further research, it might be used as a new drug for curing diarrohea.
    Keywords: Artemisia aucheri, Diarrhea, Rat
  • Nahid Bizheh, Lyela Gharahcholo Pages 9-17
    Background And Aims
    Homocysteine and insulin resistance are two cardiovascular risk factors and the levels of homocysteine can be decreased by insulin and increased by insulin resistance states. The purpose of this research was to determine the homocysteine serum levels and insulin resistance and to investigate the relationship between them after a single circuit resistance exercise in overweight women.
    Methods
    Participants of this clinical trial study were inactive women between 30-40 years old who were randomly divided into experimental group (n=12) and control group (n=9). Exercise protocol included 9 exercises with intensity of 40% of participants 1RM. After 12 hours overnight fast, blood levels of homocysteine, insulin and glucose were measured 30 minutes before and immediately after the exercise. Dependent t-test was used to compare the results of pretest and post tests. Indeperdent t-test was used to compare the results between the groups. Pearson correlation coefficient was used to evaluate the relationship between homocysteine and insulin resistance.
    Results
    The analysis of data showed a significant increase in levels of homocysteine and glucose and insulin of serum, and insulin resistance after training in the experimental group (P<0.05). These changes were significant compared with control group. The results of correlation coefficient didn`t show significant relationship between homocysteine and insulin resistance.
    Conclusion
    According to the results obtain from one session circuit resistance which increased the levels of Homocysteine and insulin resistance in serum in overweight women, these exercises might probably increase the risk of cardiovascular disease in long time
    Keywords: Cardiovascular diseases, Homocysteine, Insulin resistance
  • Mohamadhosien Bakhshaei, Mahmood Karbasfroushan, Mahdi Sanatkar, Nahid Manouchehrian, Nafiseh Esmaeili, Mohamadsadegh Sanie, Jahromi, Jyeran Zebardast Pages 18-25
    Background And Aims
    One of the effective strategies to reduce the hypotension after spinal anesthesia is using low dose of local anesthetics. The aim of this study was to compare the effects of spinal anesthesia with small dose of bupivacaine and sufentanil with traditional dose of bupivacaine for orthopedic surgery of lower limb.
    Method
    In this clinical-trial study, 150 patients were registered for lower limb orthopedic surgery from 2009 to 2010. Patients were randomly divided in to two groups, case group (n=75) who underwent spinal anesthesia with 7.5 mg bupivacaine 0.5% and 5 µg sufentanil and control group (n=75) who underwent spinal anesthesia with 15 mg bupivacaine 0.5%. Factors associated with spinal anastesia such as changes in blood pressure, block anesthesia pains and itching during and after spinal anesthesia were measured and recorded. Data were analyzed using t-test and fisher test.
    Results
    Demographic variables were not significantly different between two groups. Hypotension occurred in the first 10 minutes after spinal anesthesia and more common in control group so need to use vasopressor more in control group. Changes in systolic blood prepsure in the minutes 1-3, 3-5 and 5-10 (P=0.01) and changes in systolic blood presses in the minutes 1-3, 5-10, 10-15 were significant between the two groups (P<0.05). Also changes in the mean blood pressure in the minutes 1-3, 5-10, 10-15, (P<0.05) and the maximun of motor block were significant berween the two groups (P<0.01). Vomiting and the need for injection were more in case groups P<0.01, while itching was more observed in control group (P<0.05).
    Conclusion
    Findings showed that spinal anesthesia with small dose of bupivacaine and sufentanil provided successful analgesia respect to spinal anesthesia with usual dose of bupivacaine and this method decrease the need for catecholamine and hypotension. So, it, s recommended to use low dose of bupivacaine and sufentanil in lower surgery limb.
    Keywords: Arrhythmia, Blood pressure, Spinal anesthesia, Lower surgery limb
  • Farzad Rajaei, Maryiam Moghaddam, Shad, Zivar Salehi Pages 26-32
    Background And Aims
    There are many controversial reports about the toxic effects of mygdalin as an anticancer drug. Therefore, in this paper, the effects of amygdalin on the morphologic structure of mouse cerebellar cortex were investigated.
    Methods
    Thirty two adult male mice were randomly divided into 4 groups. In experimental group, 10, 25 and 50 mg/kg of amygdalin were injected to animals in case group for 30 days, while normal saline was injected to the animals in control group. Three days after the last injection, all the animals were anesthetized. After staining and preparation of microscopic slides of cerebellar cortex right lobe, the thickness of the molecular and granular layers with the number and sizes of purkinje cells were measured. The data were analyzed using Kruskal-Wallis, ANOVA and Dunn test.
    Results
    The size of Purkinje cells and thickness of molecular and granular layers of the cerebellum did not show a significant difference among the groups (P>0.05). However, the numbers of Purkinje cells showed a significant difference only in the amygdalin 10 group (9±0.34) compared with the control group (11 ± 0.34) but no significant difference was seen in amygdalin 25 (11 ± 0.44) compared with the amygdalin 10 group (9 ± 0.34) (P<0.05)
    Conclusion
    The present study shows that injection of amygdalin with concentrations of 10 mg per kg may have detrimental effects on cortex of mouse cerebellum by decreasing the number of Purkinje cells.
    Keywords: Amygdalin, Cerebellum, Cortex, Mouse, Purkinje cells
  • Mohammad Ghanbari Talab, Ali Ghanbari, Fatemeh Tahmasebi Kahyany, Maryiam Naderi –Lordejani Pages 33-39
    Background And Aims
    Unfavorable emotional growth in adults may lead to addiction. This study investigated the relationship between emotional intelligence and students’ potential talent pertaining to addiction.
    Methods
    This study is a descriptive analytical study. All male students of pre-universities in Shahrekord city participated in this study One hundred and twelve participnts were chosen based on the stage cluster sampling. In order to collect data emotional intelligence questionnaire and addictive potential survey (APS) were used. Data were analyzed based on Pearson and regression correlation.
    Results
    The results Showed that there is a negative significant relationship among the emotional intelligence (P<0.05, r=-0.37), emotional save order (P<0.01 r=-0.63, P<0.01 r=-0.60) and emotional usability (P<0.01 r=-0.51, P<0.01 r=-0.49) in students resident in city and in rural; area respectively and addiction vulnerability. Emotional intelligence and emotional save order components have the potential to predict the addiction tendency (P<0.01).
    Conclusion
    Lack of emotional intelligence is one of the major factors that affect drug using tendency in students. Therefore, training is necessary for students.
    Keywords: Addiction vulnerability, Emotional intelligence, Pre, university students
  • Mokhtar Mokhtary, Esfandiar Sharifi, Maryam Shahamir, Tabatabaee Pages 40-47
    Background And Aims
    Diabetes is one of the most common metabolic worldwide disorders that are associated with many pathological changes. This study seeks to investigate the effects of carob (Ceratonia siliqua L.) seeds on the liver functions following the injection of streptozotocin.
    Methods
    In this experimental study, 56 male Wistar rats weighing 210-220gr were randomly selected and divided into seven equal groups: control group with no treatment, the case group which received only distilled water, the control group which treated with hydro alcoholic extract of carob seeds (600 mg/kg), the control diabetic group which received only streptozotocin and finally three experimental groups 1, 2, and 3 that received 150, 300, and 600 mg/kg of oral hydroalcoholic extract of carob seeds for 16 days, respectively. At the end of the experiments, blood samples were obtained from all the above-mentioned groups and levels of the enzymes ALT, AST, ALP, total protein and albumin were measured in the samples. Data were analyzed using one –way ANOVA and LSD test.
    Results
    Concentration of AST, ALT, ALP in experimental groups 1, 2 and 3 significantly decrease in respect to diabetic control group (P<0.05). The serum level of total protein in experimental group 3 showed a significant increase (P<0.05). In addition, in experimental groups 1, 2 and 3 concentration of albumin significantly increased compare with diabetic control group (P<0.05).
    Conclusion
    Based on the results, consumption of hydro-alcholic seeds extracts is recommended to be used in diabetic patient's diet for reducing liver disorder.
    Keywords: Carob, Diabet, Liver, Rat
  • Mahmoud Rafieian, Kopaei, Sedigheh Asgary, Shabnam Hajian, Shahla Roozbehani Pages 48-55
    Background And Aims
    Diabetes is an abnormality in metabolism which occurs because of hyperglycemia resulting from failure in insulin release, function, or both. This study aims to examine the effects of the mucilage extracted from pods of Hibscus esculentus fruits on prevention from increase in fasting glucose and lipid profile in serum of the rats made diabetic by stretozotocin.
    Methods
    In this experimental study, 30 male wistar rats were enrolled. The rats were divided into three 10-member groups: healthy control, diabetic control, and mucilage-treated case. After preparing and confirming the type of H. esculentus, mucilage extraction from the fruit’s green okra was done by evaporation device in vacuum. The mucilage-treated group rats received 2 g/kgbw of the mucilage extracted from H.esculentus daily for two weeks and were made diabetic by intraperitoneal injection of streptozocin in 60 mg/kgbw dose. After confirming diabetes, the animals received the same amount of mucilage daily for three weeks through gavages. Prior to diabetes induction and at the end of the experiment, blood collection was done from all animals and the factors of interest were examined. The data analyzed by SPSS software using Wilcox on, Friedman, Kruskal-wallis, and ANOVA.
    Results
    A significantly higher increase in glucose, low-density lipoprotein, and triglyceride was observed in diabetic rats compared to the other two groups (P<0.05). Mucilage consumption also led to a significant decrease in glucose, cholesterol, high-density lipoprotein, and low-density lipoprotein in diabetic rats (P<0.05).
    Conclusion
    The mucilage extracted from H. esculentus could be effective on prevention from hyperlipidemia and hyperglycemia caused by diabetes mellitus.
    Keywords: Diabetes, Streptozotocin, Okra, Mucilage
  • Masoud Nikfarjam, Mohamadreza Noormohammadi, Elham Mardanpour, Shahrekordi, Safaeali Esmaeili Vardanjani, Ali Hasanpour, Dehkordi Pages 56-63
    Background And Aims
    The term “emotional intelligence” is referred to the quality of understanding people’s emotions, sympathizing with other people, and the ability to manage temperament efficiently. Since useful effects of Ramadan fasting on human’s psychological aspects are increasingly being confirmed, this research aims to examine fasting effect on emotional intelligence and its parameters.
    Methods
    This prospective, self-control, cohort study was conducted on 32 volunteer male students of Shahrekord Seminary enrolled based on available method in Ramadan of 2010. Emotional intelligence was evaluated according to 15 subscales using BAR-ON questionnaire in three steps (one week prior to, at the end of, and after Ramadan), and the data were analyzed by repeated measures ANOVA test.
    Results
    The mean emotional intelligence in the three steps was different (P<0.001), and the highest value (125.59 ± 8.51) was obtained for the second step. Except for independence, in other subscales, there were significant differences among the steps (P<0.05), and self-awareness, responsibility, empathy, and mental pressure tolerance underwent an increase in the second step (at the end of Ramadan).
    Conclusion
    According to the results of this study, fasting could be one of the factors influencing emotional intelligence. However, more research on fasting association with emotional intelligence and awareness of the underlying processes which affect this association is needed to arrive at a definite conclusion.
    Keywords: Emotional intelligence, Fasting, Ramadan
  • Sara Khorami, Farokh Farrokhi, Amir Tukmechi, Rana Nowrozi Pages 64-73
    Background And Aims
    Injection of agents that scavenge oxidative radicals into the ovarian bursa of mouse could reduce ovulation rate. Vitamin E as a powerful antioxidant inhibits reactive oxygen species, and on the other hand, pentoxifylline improves capillary blood stream and tissue oxygenation. The aim of this study was to evaluate the effects of these compounds on the growth of ovarian follicles in rat.
    Methods
    In this laboratory experimental study, 32 female rats were divided into four groups: control (injected with physiology serum), vitamin E (intramuscular injection of 100 mg/kg once a day), pentoxifylline (50 mg /kg, given orally once a day), and combination of pentoxifylline and vitamin E (with the same concentration). After a 28-day treatment, rats were anesthetized, ovaries were removed from each rat separately, and tissue section stained with Hematoxylin-Eosin and Sudan Black for light microscopic examination.
    Results
    A significant decrease in corpus luteum, primary follicles, and graph follicles number was observed in the experimental groups compared to the control (P<0.05). In addition, the number of atretic follicles in the experimental groups was higher than the control (P<0.05).
    Conclusion
    Vitamin E and pentoxifylline have antioxidant property that negatively affect on the maturation of ovarian follicles.
    Keywords: Ovarian follicles, Pentoxifylline, Rat, Vitamin E
  • Masoud Golpayegani, Saba Mahtabi, Shahnaz Shahjerdi, Rahmat Heydarpour Pages 74-81
    Background And Aims
    One of the important issues in corrective exercises is the measurement of arches of spine, especially kyphosis and lordosis. One of these instruments is Formetric 4D system which is very accurate and with no danger of rays. The purpose of this descriptive research is to examine validity and reliability of formetric 4D system in measuring deformities in kyphosis and lordosis.
    Methods
    This descriptive study was conducted on 27 female patients. Statistical society of this study was patients referred to orthopedist and neurologists in Arak, Iran. Sampling was conducted using convenience method. Intraclass correlation coefficient (ICC) was used to check intratester reliability of system, and the Pearson correlation coefficient was used to examine its validity. All data analyses were done by SPSS and significance was considered at P<0.05.
    Results
    Findings showed that validity of formetric 4D systems in measurement of angles of kyphosis ICT-ITL, VP-ITL, VP-T12, in comparison with radiography with a Pearson correlation coefficient was 0.712, 0.771, 0.745 (P<0.05), and obtained reliability through ICC was 0.966, 0.947, 0.887 (P<0.001). Results in the study of validity of formetric 4D system in the measuring of angles of lordosis ITL-ILS, ITL-DM, T12-DM, in comparison with radiography were 0.713, 0.734, 0.458 (P<0.05), and the reliability of intratester of system was obtained 0.923, 0.884, 0.896 (P<0.001) respectively.
    Conclusion
    The results indicate that formetric 4D system has high validity and ICC in measuring kyphosis and lordosis. Therefore, this system could be a valid and reliable tool to measure these deformities, and a suitable replacement for radiography.
    Keywords: Formetric 4D system, Validity, Reliability, Kyphosis, Lordosis
  • Ebrahim Pouria, Mofrad, Sara Hosayni, Tahmasebi, Somayeh Kaviani Pages 82-88
    Background And Aims
    Intra operative awareness is one of the unpleasant complications of anesthesia. This complication must be decreased because of psychological and physiological consequences. This study was aimed aims to determine the effect of midazolam on reducing intra-operative awareness during general anesthesia.
    Methods
    This double-blind clinical trial study was conducted on 154 patients candidate for elective surgery, 15-45 years old, in class I or II of American Society of Anesthesiologists)ASA), with mean surgery duration of an hour, no hearing problem, history of neurological illness, or taking effective medications in psychological and neurological terms were assigned randomly into two groups: intervention group receiving intravenous midazolam (2.5 mg/l), for general anesthesia 15 minutes prior to operation, and control group. Necessity to increase depth of anesthesia or sedative use and post operative symptom was analyzed. Data were analyzed using SPSS and K2.
    Results
    The symptoms of intraoperative awareness including lacrimation, requiring additional analgesia, and increased depth of anesthesia as well as post operative symptoms in terms of comfortable feeling in recovery were significantly lower in the intervention group compared to the control.
    Conclusion
    Regarding the findings of the present study midazolam used as a premedication is effective on reducing the complications resulted from awareness during general anesthesia.
    Keywords: General anesthesia, Awareness, Midazolam
  • Nafiseh Karimi, Behnaz Saffar, Kamran Ghaedi, Mohsen Mobini, Dehkordi Pages 89-97
    Background And Aims

    Defensins are one of the largest families of antimicrobial peptides and, because of their activity against bacteria, fungi, and many coated and uncoated viruses are very profitable as new antibiotics. This study was done to evaluate the optimization of expression, purification and handling antibacterial features of BNBD2 protein.

    Methods

    In this experimental laboratory study, E. coli BNBD2 (DE3) carrying pET-32a(+) vector in which BNBD2 was homogenized was used. BNBD2 expression was evaluated through changes in cell density, growth temperature, the duration of induction using vertical electrophoresis (SDS-PAGE) and Bradford test both qualitatively and quantitatively. The purification of recombinant protein was done by chemical method of fission in the position of formic acid and passing Centricon, and anti-bacterial effect of the purified protein on some gram negative and gram positive bacteria was examined

    Results

    By induction start in optical absorption of 0.8 in wave length of 600 nm and inducing IPTG in concentration of 1 milimolar, growth temperature of 300C, and duration of 4h after induction, the highest expression was obtained in Luria-Bertani culture medium. The recombinant protein was purified by fission in formic acid and passing centricon. Western blot test results indicated that the recombinant protein was specifically connected to mouse anti-(His) 6 peroxidase antibody. The formation of inhibition zone in culture media of Hinton agar containing culture swab of the studied bacteria indicated this protein’s antibacterial property.

    Conclusion

    BNBD2 protein has antibacterial effects and can be expressed in E. coli and this protein has antibacterial effects.

    Keywords: Antimicrobial peptides, BNBD2, Chemical fission, Expression, Optimization
  • Najmeh Kafash, Farkhad, Majid Asadi, Samani, Borzo Khaledifar Pages 98-108
    Background And Aims
    Prangos ferulacea (L.) Lindl. (Jashir in Persian) is a medicinal plant, native to southern Iran and used in traditional medicine for many disorders. Several studies have been conducted to detect its herbal components and therapeutic characteristics. This review article has introduced P. ferulacea morphological, biosystematics properties, and herbal components, and assessed its valuable therapeutic properties.
    Methods
    The information of this review article have been gathered from journals accessible in databases such as Web of Science, Science Direct, Scopus, EBSCO, Medline, Pubmed, EMBASE, and Iran Medex up to May 2013. The search terms were “Prangos” and “ferulacea”, and “Prangos ferulacea”, and “P. ferulacea”.
    Results
    In traditional medicine, P. ferulacea has been used in pain relief, inflammation, diabetes recovery, and fight against various microorganism including bacteria and fungi. Arial parts of this plant are highly valuable for animal feeding. The main components of P. ferulacea are monoterpen compounds particularly α- and β-pinene, and the existence of monoterpens, sesquiterpenes, coumarines, flavonoids, alkaloids, tanens, saponins, trepnoids, and especially antioxidants has been reason for antioxidant, antidiabetic, antiviral, analgesic, antispasmodic, and anti abortion properties of this plant.
    Conclusion
    Traditional applications of P. ferulacea in treatment of many diseases and its valuable medicinal and herbal components could provide a context for scientists to develop plant-derived medications such as antibiotics, sedatives and diabetes treating drugs, and key to conducting clinical trials.
    Keywords: Keywords: Compounds, Prangos ferulacea, Pharmacological effect, Traditional medicine